Wierden en Enter doen mee aan Schoonste Winkelgebied Verkiezing

Dit item is verlopen op 31-08-2018.

Ligt het schoonste winkelgebied van Nederland in onze gemeente?

In een schoon winkelgebied komen mensen graag winkelen, kopen ze meer en voelen ze zich beter. Om samen met winkeliers en bezoekers voor een schoon winkelgebied te zorgen is inzicht nodig in hoe schoon het gebied is en waar de verbeterpunten liggen. Gemeente Wierden doet  daarom mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing van Nederland Schoon in de zomer van 2018.

Deze verkiezing is een onderzoek naar de schoonheidsgraad van Nederlandse winkelgebieden, waarbij de gemeente inzicht krijgt in hoe bezoekers en ondernemers het gebied ervaren en waarderen. Hiermee maakt de gemeente kans op de titel 'Schoonste Winkelgebied van Nederland'. Gemeente Wierden doet mee met de winkelgebieden in Wierden en Enter.

Straatinterviews

Inmiddels hebben 125 gemeenten zich aangemeld voor het onderzoek. Door mee te doen, vergroten zijn hun inzicht in hoe het winkelgebied scoort op schoon, veilig  en gezellig; weten ze hoe hun winkelgebied scoort ten opzichte van andere winkelgebieden én hoe bezoekers hun winkelgebieden ervaren en waarderen.

Het onderzoek loopt tijdens de zomermaanden van juni t/m eind aug 2018.  Onderzoekers observeren in die periode de winkelgebieden, interviewen ondernemers en houden straatinterviews onder het winkelend publiek.

Uitslag

Op 30 oktober 2018 wordt de uitslag van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2018 bekend gemaakt. Aan de hand van de resultaten kan de gemeente eventueel gericht een verbetertraject voor de lange termijn inzetten.

Voor meer info kijk op: https://www.nederlandschoon.nl/wat-jij-kan-doen/schone-winkelgebieden

Reacties (1)

Door Gerard Kastenberg, 22 07 2018 om 21:38
Voor de zoveelste keer laat de kermis bij ons aan de bongerd weer grote olievlekken achter.Al jullie willen meedoen aan de schoonste gemeente dan doe hier iets aan.