Wilt u actie ondernemen tegen zwerfafval?

De gemeente helpt u graag

Zwerfafval is slecht voor natuur, mens en dier. Daarom hoort afval thuis in de vuilnisbak, en niet op straat of in het plantsoen. Toch ligt er her en der zwerfafval. Ergert u zich daaraan en zou u er iets aan willen doen? Dan helpt de gemeente u graag.

Zwerfafval trekt ongedierte aan en bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Gooi afval daarom altijd in een openbare vuilnisbak of in u eigen afvalcontainer. Afval op straat en in het groen vergaat vaak heel traag. Wist u dat kauwgom pas vergaat na 20 jaar en een aluminium drankblikje nauwelijks vergaat?

Help mee en houd uw buurt schoon

Wilt u bijdragen aan een schone omgeving? Dan kunt u ook zwerfafval opruimen. Bijvoorbeeld op straat, in plantsoenen of op het gazon. Het gaat om zwerfafval zoals blikjes, dopjes, plastic en papieren verpakkingen.  Dit kunt u alleen doen, maar ook samen met bijvoorbeeld uw kinderen, buren of de straat.

De gemeente helpt u graag

De gemeente kan u ondersteunen met materialen, zoals prikstokken, afvalzakken en hesjes. En als u eens een grote opruimactie organiseert, kunt u contact opnemen om het vuil op te laten halen. Voor vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen het loket Bouwen en wonen via bouwenenwonen@wierden.nl.

Reacties (1)

Door Herman, 17 04 2021 om 18:37
Ik wil mij wel aanmelden om zwerfafval te helpen opruimen.

Mvg Herman koppelman

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o w u t o b e h o m a w a d a