Oekraïense vluchtelingen inschrijven

Woont u in de gemeente Wierden en vangt u al vluchtelingen op? Allereerst: hartelijk dank!

Het is belangrijk dat de gemeente weet waar Oekraïense vluchtelingen verblijven. We zijn verplicht dit te registreren, maar ook voor de Oekraïense vluchtelingen zelf is inschrijven belangrijk. Door de vluchtelingen in te schrijven kunnen wij ze de best mogelijke steun bieden, zoals zorg, onderwijs, vervoer en begeleiding. Om dit zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het handig dat u een afspraak maakt. Zo voorkomen we lange wachttijden bij het loket. Via de button onderin deze pagina maakt u online een afspraak voor inschrijving.

Gezin moet gelijktijdig worden ingeschreven

Vangt u een gezin op? Dan is het noodzakelijk dat het hele gezin gelijktijdig wordt ingeschreven. Het aantal gezinsleden moet u aangeven bij 'aantal'. Komt u bijvoorbeeld met twee volwassenen en drie kinderen, vul dan bij aantal: 5 in. Het kan handig zijn dat u zelf meekomt naar de inschrijving, bijvoorbeeld voor informatie over de verblijfplaats, maar dit is niet noodzakelijk. 

Online afspraak maken voor inschrijving Oekraïense vluchtelingen

Is online een afspraak maken voor u lastig? Bel dan met het Loket Burgerzaken, via 0546-580834.

Wilt u graag vluchtelingen opvangen?

NuTwente verzorgt namens de regio Twente de coördinatie rondom particuliere opvang. Op deze pagina leest u meer informatie over de opvang van vluchtelingen.