Er zijn verschillende organisaties en stichtingen actief die graag iets voor Oekraïense ontheemden willen betekenen. Hieronder een overzicht van een aantal organisaties. Doet uw organisatie ook iets voor Oekraïners? Laat het ons weten via oekraine@wierden.nl.

Homeopaten zonder Grenzen

Homeopaten zonder Grenzen is de Nederlandse afdeling van Homeopaths without Borders. Vluchtelingen zijn vaak ernstig getraumatiseerd door de vlucht en de voorafgaande gebeurtenissen in hun woonplaats of regio en zij verkeren in een toestand van grote onzekerheid over hun eigen welzijn en dat van hun dierbaren. Homeopathie kan bij deze acute en traumatische omstandigheden hulp en verlichting bieden. De missie van de stichting Homeopaten zonder Grenzen (HzG) is wereldwijd hulp bieden aan mensen in nood, die weinig tot geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Met dit project bieden zij homeopathische hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland, gericht op ondersteuning bij acuut trauma.

Homeopaten zonder Grenzen(externe link)

Truckers voor Truckers

Truckers voor Truckers is een organisatie die graag iets wil betekenen voor Oekraïense vluchtelingen. Eerder is bijvoorbeeld een laptop geregeld voor een jongere vluchteling die deze nodig had voor school en haar zusje krijgt ook nog iets leuks. Daarnaast hebben ze ook via stichting Bowie pakketten uitgedeeld. Mochten er concrete wensen zijn, dan kan er via Annelies Slager (Evenmens) contact gelegd worden met deze organisatie.

Truckers voor Truckers(externe link)

Doe-boek voor Oekraïense kinderen

Orthopedagoog Elianne Zijlstra(externe link) heeft in samenwerking met een aantal praktijkpartners een doe-boek voor gevluchte kinderen uit Oekraïne gemaakt. In dit gratis doe-boek kunnen ze hun ervaringen over de reis maar ook hun herinneringen aan Oekraïne en hun hoop voor de toekomst opschrijven. 

Doe-boek(externe link)

Refugee Help

Een website met informatie over allerhande onderwerpen, in het Engels, Russisch en Oekraïens. 

Refugee Help(externe link)