Veel woningen in Nederland zijn niet goed geïsoleerd. Geldt dat ook voor uw woning? Doe dan mee aan onze woningisolatie-actie. Gemeente Wierden start samen met Stichting Duurzaam Wierden-Enter een actie waarmee we het voor u aantrekkelijk maken om uw woning te isoleren. Wanneer u zich uiterlijk 31 oktober 2022 aanmeldt en uiteindelijk overgaat tot isoleren bij één van de deelnemende bedrijven, ontvangt u een collectiviteitskorting.

Collectiviteitskorting

Een goed geïsoleerde woning houdt warmte langer vast in de winter en blijft in de zomer juist koeler! Met de hoge energieprijzen en onze woningisolatie-actie is het ook voor u interessant om het energieverbruik te verminderen. U ontvangt als inwoner van gemeente Wierden 10% korting met een maximum van € 250,- per adres als u uw woning laat isoleren. Het factuurbedrag is minimaal € 1500,-.

Hoe werkt het?

Alle informatie en voorwaarden vindt u op  www.duurzaamwierdenenter.nl/collectiviteitsactie. Daar vindt u ook het aanmeldformulier. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 31 oktober 2022. Op de website staan de vakwerkbedrijven waar u een offerte kunt aanvragen. Stichting Duurzaam Wierden-Enter en de gemeente Wierden hebben een budget beschikbaar gesteld van € 50.000,- om naar schatting 200 woningeigenaren een korting te geven op isolatie. Wees er dus snel bij! Daarna wordt er gekeken of er nog budget beschikbaar is. Heeft u eerder dit jaar uw woning laten isoleren? Dan komt u ook voor deze korting in aanmerking.

Aanmeldformulier

Energiecoach voor advies op maat

Op het aanmeldformulier kunt u ook aangeven of u een huisbezoek wenst van een Energiecoach. De Energiecoach kan u helpen bij het aanvragen van de offertes. Verder heeft de Energiecoach veel kennis over het verduurzamen van uw woning. Zij geven niet alleen voorlichting over isolatie, maar ook over andere duurzame maatregelen. En kunnen u informeren over mogelijke subsidies en een duurzaamheidslening van het Nationaal Warmtefonds. Belangrijk: een afspraak met een Energiecoach is gratis en vrijblijvend. Niks moet, u zit dus nergens aan vast!

Maak een afspraak met een Energiecoach door te mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of bel 0546 -72 31 17. U kunt hiervoor ook terecht bij het Energieloket (iedere woensdag van 16.00 uur tot 18.00 uur, Gildenweg 8 in Wierden).

Extra tegemoetkoming huishoudens energiearmoede

Door recente ontwikkeling en de daarmee stijgende energieprijzen komen steeds meer mensen financieel in de knel. Is dit ook bij u het geval, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een extra tegemoetkoming als u een duurzame maatregel treft. Deze extra tegemoetkoming is afhankelijk van uw financiële situatie en de maatregel(en) die u wilt treffen. Op het aanvraagformulier kunt u aangeven als u hierover meer informatie wenst. U kunt met vragen over energiearmoede ook terecht bij het zorgloket van gemeente Wierden, telefoonnummer 0546 – 58 09 90 of per mail: zorgloket@wierden.nl.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over de woningisolatie-actie en/of de Energiecoaches kunt u mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of bellen naar 0546 - 72 31 17.