Eind 2022 konden medewerkers van de gemeente Wierden hun eigen kerstpakket samenstellen tijdens een kerstmarkt met verschillende ondernemers uit de gemeente. Naast de marktkraampjes was er ook een mogelijkheid om een bedrag te doneren aan drie maatschappelijke organisaties: DieVers, Stichting Samenzijn en ’t Leijerweerd. Op maandag 13 maart reikten burgemeester Doret Tigchelaar en gemeentesecretaris Marcel Klos op het gemeentehuis de cheques uit.

Maatschappelijke organisaties

Met zorg en aandacht zijn de drie organisaties geselecteerd. DieVers is een kleinschalige zorgaanbieder in Wierden voor mensen met een beperking. Binnenkort openen zij een lunchroom in Wierden. Stichting Samenzijn is een organisatie die zich inzet voor eenzame ouderen in de gemeente Wierden met het doel om eenzame ouderen samen met enthousiaste vrijwilligers weer sociaal te activeren. Tot slot is ’t Leierweerd een manege die naast paardrijden diverse activiteiten organiseert voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Drie mooie, lokale organisaties, welke grote maatschappelijke betrokkenheid tonen bij inwoners uit onze gemeente.

Cheques

Burgemeester Doret Tigchelaar en gemeentesecretaris Marcel Klos reikten maandag 13 maart namens de medewerkers van de gemeente de cheques uit aan de initiatiefnemers van de organisaties. Burgemeester Doret Tigchelaar: “Het is ontzettend waardevol om organisaties als deze in onze gemeente te hebben. Zij dragen stuk voor stuk bij aan het welzijn van onze inwoners. Fijn dat onze organisatie dan op deze manier dan weer een steentje kan bijdragen.”

burgemeester doret tigchelaar overhandigd cheques aan drie maatschappelijke organisaties