Op 1 november werd een belangrijk hoofdstuk afgesloten bij de Oude Begraafplaats aan de Julianastraat in Enter. De afgelopen maanden heeft RK-groep uit Enter gewerkt aan het Groenplan aan de Julianastraat. Een project dat in 2021 financiële goedkeuring kreeg van de gemeenteraad. Wethouder Gertjan ten Brinke had de eer om de eerste Stinzenbollen in te planten waarmee het park zich voorbereidt op een kleurrijk voorjaar.

Ontmoeten

Voor de totstandkoming van het plan zijn de buurtbewoners actief betrokken geweest. Tijdens bijeenkomsten konden omwonenden hun wensen en ideeën, maar ook zorgen kenbaar maken bij de gemeente. Wethouder ten Brinke vertelt trots over het project: “Deze samenwerking heeft geleid tot een aangename en toegankelijke natuurlijke omgeving voor jong en oud, waarbij ontmoeten centraal staat.”

Jong en oud

Het parkje past door de aanleg van half verharde paden goed bij het karakter van de Oude Begraafplaats. Ook zijn de borders versterkt met extra heesters en is het gazon glooiend aangelegd. Kinderen kunnen spelen, klimmen en ontmoeten op de onderhoudsvriendelijke speelkeien. Het rolstoelvriendelijke parkje is toegankelijker geworden voor o.a. de bewoners van het Carintreggeland, Het Reggedal. Bij warme dagen zijn hier voldoende schaduwmogelijkheden.

Stinzenbollen

Een bijzondere keuze in de beplanting is het gebruik van Stinzenbollen. Deze speciale groep verwilderde voorjaarsbloemen heeft eeuwenlang de aandacht getrokken vanwege hun duurzaamheid en prachtige bloemen. Van half februari tot half mei zullen verschillende soorten Stinzenbollen kleur en leven aan het park toevoegen. Dit stinzenmengsel met de nodige variatie aan nectar- en stuifmeelrijke bloembollen, zal door het aantrekken van veel insecten een goede boost zijn voor de biodiversiteit.