Vandaag is er een preventiedag in het buitengebied van de gemeenten Wierden, Rijssen-Holten en Hellendoorn samen met Waterschap, Staatsbosbeheer, Wildbeheereenheid, Enexis, politie, erfcoaches en Landschap Overijssel. We maken inwoners en ondernemers bewust van de gevaren en kwetsbaarheden in het buitengebied. Denk aan een drugslaboratorium in een schuur of illegale arbeiders. 

Wat kunt u doen?

Samen zie en weet je meer. Als eerste bent u de ogen en oren in uw buurt. U weet als inwoner als geen ander wat verdacht is en wie er wel of niet in de buurt thuis horen. Verdachte signalen kunnen bijvoorbeeld zijn: afgeplakte ramen of deuren, licht dat altijd blijft branden, vreemde voertuigen, bedrijvigheid in de nachtelijke uren. Dit zijn uiteraard maar een aantal voorbeelden, vertrouw vooral ook op uw eigen gevoel. Lijkt iets niet in de haak, dan meld het vooral. Melden kan op de volgende manieren:

  • Neem contact op met de gemeente, per mail via: veiligheid@wierden.nl of telefonisch, via: 0546 – 58 08 00.
  • Bij het melden van verdachte signalen kunt u bellen met de politie, via 0900 – 88 44. Gaat het om spoed? Bel dan altijd 112!
  • Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: telefonisch via 0800 – 70 00 of online via: www.meldmisdaadanoniem.nl(externe link)