Wat is het?

  • Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Wat moet ik doen?

  • U doet aangifte van het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente via onderstaande buttons.
  • Na de aangifte kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.
  • U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs daarvan.
  • Als de gemeente uw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijgt u een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook online.

Melding gevonden voorwerp

Gevonden voorwerpen (zoals fietsen) moet u melden bij de gemeente. Dat kunt u doen bij de receptie in het gemeentehuis, telefonisch (tel. 0546 - 58 08 00) of digitaal.

Melding gevonden voorwerp

Melding verloren voorwerp

Verloren voorwerpen kunt u melden bij de receptie van het gemeentehuis. Dat kan telefonisch, maar ook digitaal (tel. 0546 - 58 08 00). Als het voorwerp gevonden wordt, krijgt u een bericht van ons. Is er sprake van diefstal? Ga dan (ook) naar de politie!

Melding verloren voorwerp

Melding verloren paspoort/identiteitskaart

Bent u uw identiteitskaart kwijt? Dan kunt u dat digitaal melden bij de gemeente. U hoeft hiervoor geen aangifte te doen bij de politie.

DigiD linkMelding verloren paspoort/id-kaart

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.