Lang zult u wonen

Iedereen wil graag comfortabel en veilig wonen. Ook als mensen ouder worden, willen ze zo lang mogelijk prettig in hun eigen huis blijven wonen. Eenvoudige technische toepassingen en bouwkundige aanpassingen in de woning helpen hierbij. Op dit gedeelte van onze website vindt u informatie die specifiek van toepassing is voor de gemeente Wierden. Veel meer en algemene informatie vindt u op de speciale website www.langzultuwonen.nl

 • Wat is 'Lang zult u wonen' en levensloopbestendig bouwen?

  Lang zult u wonen wil Overijsselaars stimuleren hun eigen woning (meer) levensloopbestendig te maken. Daartoe worden adviezen, tips en praktijkvoorbeelden aangedragen.

  Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Wijksaam - coördinator , Marieke Huiskes: telefoon 0546 - 580 939 / 06 -17596540 (m.huiskes@wierden.nl)

 • Woonadviescommissie

  Bent u bezig met een nieuwbouwwoning of een (ver)bouwplan? Wilt u weten of uw vernieuwde of toekomstige woning ‘levensloopbestendig’ wordt? Klop dan eens aan bij de woonadviescommissie in de gemeente Wierden (WAC Wierden/Enter).

 • Woont u in de Gemeente Wierden? Laat uw huis (gratis) testen!

  Ieder huis is anders. En iedereen heeft weer andere wensen. Dat geldt dus ook voor maatregelen die voor uw woning en uw situatie het handigst zijn. Als u in de gemeente Wierden woont, kunt u uw huis gratis laten testen door een vrijwilliger die geschoold is om u te helpen de juiste maatregel(en) te nemen.

  Meer informatie

  www.langzultuwonen.nl