7 oktober eerste bijeenkomst autirustpunt in Zorgboerderij de Piet

Dit item is verlopen op 08-10-2015.

Kaartenactie

Begin april 2015 hebben Janet en Ellen (autismevriendelijke coaches) in de autismeweek een kaartenactie gehouden in de gemeente Wierden met als doel: iedereen de gelegenheid geven om zijn/haar ervaring, verhaal, opmerking of vraag met betrekking tot autisme te delen. De actie is niet bij iedereen opgevallen maar heeft vele goede gesprekken opgeleverd en een leuk aantal schriftelijke reacties. Hieruit is gebleken dat er behoefte is aan een vaste plek waar je terecht kunt met je vragen over autisme. Het ervaren van onbegrip was ook een regelmatig terugkerende opmerking.

Maandelijke ontmoetingsmoment

Daarom hebben Janet en Ellen besloten in het najaar te starten met een maandelijk ontmoetingsmoment in de gemeente Wierden. Ook gaan ze gegevens verzamelen van hulpverleners en instanties in de gemeente Wierden en nabije omgeving.  Daarbij horen ze ook graag de ervaringen van anderen om zo met elkaar een steunpunt te kunnen worden voor elkaar. Op deze manier kunnen vragen/zorgen soms snel en effectief worden aangepakt. 

Loop gewoon eens binnen

Je hoeft je nergens te registreren of aan te melden. Je kunt gewoon binnen lopen. Koffie/thee en een luisterend oor zijn aanwezig. Je kunt ook contact met de autismevriendelijke coaches Janet en Ellen zoeken via het mailadres  autirustpunt@outlook.com. Ze proberen dan zo spoedig mogelijk te reageren.

  • Waar: Zorgboerderij de Piet, Voorbroekweg 3, 7468 RG Enter
  • Voor wie: Iedereen die vragen heeft, iets wil delen of een luisterend oor zoekt m.b.t. autisme
  • Kosten:  Gratis
  • Aanmelden: Niet nodig
  • Wanneer: Elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur

Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel.