Doorstart wijkteams Woonservice Wierden

Dit item is verlopen op 08-02-2016.

Woonservice Wierden werkt al jaren met wijkteams. Dit jaar maken zij een doorstart en worden er vier wijkteams geïntroduceerd die onder andere met bewonersinitiatieven gaan werken. Inwoners van de gemeente Wierden kunnen met een initiatief of hulpvraag bij de wijkteams terecht. Dat kan gaan over het organiseren van een activiteit in de wijk of over het onderhouden van een stuk groen. Tijdens een maandelijkse bijeenkomst op locatie in de wijk bespreekt het wijkteam de initiatieven en meldingen. Wethouder De Putter is enthousiast: “We hopen dat dit initiatief aanslaat binnen de gemeente en we veel inwoners bereiken. Naar elkaar omzien is belangrijk en dit draagt hieraan bij.”

Inwoners kunnen ook hulp en ondersteuning vragen voor mensen die ze kennen, zonder dat ze direct de zorg ingaan. Zo kan een vrijwilliger helpen met de boodschappen of kan er een maatje aan iemand worden gekoppeld. Het wijkteam kijkt naar de mogelijkheden die er zijn.

Aanleiding voor de doorstart van de wijkteams is dat sinds 2015 Woonservice niet meer alleen voor ouderen, maar voor alle leeftijden toegankelijk is. De wijkteams werken nu qua deelnemers breder en zijn verder geprofessionaliseerd. Tot op heden hebben nog niet alle Woonservicegebieden een wijkteam, nu dus wel. “Belangrijk is dat de wijkteams meer bekendheid krijgen. Inwoners moeten de wijkteams  weten te vinden voor hulp en ondersteuning”, zegt De Putter.

De indeling voor de wijkteams en de bijbehorende locatie is als volgt:

  1. Enter (Zumpke);
  2. Wierden-Noord & Wierden-West (Kielhoes);
  3. Buitengebieden Hoge Hexel, Notter Zuna en Rectum Ypelo Enterbroek (Kulturhusen in afwisseling);
  4. Wierden-Oost (Kantoor Zorgaccent).

De wijken Enter en Wierden- Noord & West hebben Anneke Baan als voorzitter. Als u een idee of een melding heeft kunt u contact met haar opnemen per e-mail op a.baan@wierden.nl of mobiel op 06 – 44 81 91 50. De buitengebieden en Wierden-Oost hebben Trijnie Udema als voorzitter. Zij is te bereiken per e-mail op t.udema@wierden.nl of mobiel op 06 – 40 33 13 15. Voor verdere informatie kunt u kijken op woonservice.wierden.nl.