Gemeente draagt bij in aanvullende verzekering / collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Dit item is verlopen op 08-01-2016.

Gemeente draagt bij in aanvullende verzekering

Collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen

Mensen met een laag inkomen in de gemeente Wierden hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Menzis. De gemeente betaalt mee voor een aanvullende verzekering die enkele specifieke kosten vergoedt, waar onder het eigen risico voor zorgkosten (€ 385,- per persoon). Wethouder De Putter: ‘Gezondheid is het belangrijkste goed dat we hebben. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, is een goede verzekering van belang. Zeker voor mensen die het niet zo breed hebben, zijn de kosten en de dekking van zo’n verzekering van belang. Zeker als mensen ook nog eens hoge zorgkosten hebben. Daarom bieden wij in samenwerking met Menzis deze verzekering aan.’

Alle inwoners uit de gemeente Wierden die niet meer inkomen hebben dan 110% van het wettelijk minimum en weinig eigen vermogen, kunnen gebruik maken van deze verzekering: Menzis GarantVerzorgd. Het gaat om mensen met een bijstandsuitkering, maar ook in bijvoorbeeld ouderen met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Mensen die gebruik maken van deze zorgverzekering krijgen korting op de premies voor de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Inwoners die gebruik willen maken van deze verzekering kunnen kiezen uit drie aanvullende pakketten (GarantVerzorgd 1, 2, en 3) en drie tandartsverzekeringen. De basisverzekering kost €100,58 per maand, de aanvullende verzekeringen variëren van €6,32 tot €37,90 per maand. Kinderen onder de 18 zijn altijd meeverzekerd in het meest uitgebreide pakket.

Meer zorg voor minder geld

De gemeente Wierden betaalt een deel van de kosten van de aanvullende verzekering. Verder krijgen mensen met deze polis het volledige verplicht eigen risico voor zorgkosten vergoed, en zijn er extra vergoedingen voor onder andere brillen en lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Mensen die een eigen bijdrage moeten betalen voor bijvoorbeeld huishoudelijke ondersteuning, een scootmobiel, enz. (Wmo-maatwerkvoorzieningen) krijgen hiervoor een vergoeding van maximaal 400 euro per jaar.

De gemeente Wierden heeft ruim 2200 mensen die mogelijk voor de verzekering in aanmerking komen, aangeschreven. Alle informatie is terug te vinden op de speciale website www.gezondverzekerd.nl/menzis.

Spreekuren op 2 en 9 december

Op woensdag 2 en woensdag 9 december zijn voorlichters van Menzis tussen 17.00 en 18.30 uur aanwezig in het gemeentehuis van Wierden voor het beantwoorden van vragen over deze verzekering. Mensen kunnen ook persoonlijk advies van de overstapcoach van Menzis krijgen door te bellen met tel. 088 – 222 40 80.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Marten de Jong of Bertine ten Brinke, persvoorlichting gemeente Wierden (telefoon: 0546 – 580 874 / 804, e-mailadres: communicatie@wierden.nl