Lang zult u wonen, ook met dementie. Kijk op TV OOST op 12 en 13 november 2015

Dit item is verlopen op 13-11-2015.
foto met demente vrouw en begelieder bij een mooie boom

Lang zult u wonen, ook met dementie

Hoe kunt u zo lang mogelijk prettig en veilig thuis blijven wonen, ook met dementie? Wanneer is er sprake van ‘gewone vergeetachtigheid’ en wanneer van dementie? Kunt u iets doen om dementie te vertragen? Hoe kunt u zoveel mogelijk blijven genieten en gebruik maken van de mogelijkheden die er nog zijn? Deze vragen en nog vele andere komen aan bod in de tv-special ‘wonen met dementie’ van Lang zult u wonen die TV Oost op 12 en 13 november uitzendt.

Praktische oplossingen
De tv-special geeft verder praktische tips hoe u uw huis dementievriendelijk kunt maken, waardoor iemand met dementie er prettiger en langer zelfstandig kan blijven wonen. Bijvoorbeeld door de kamers overzichtelijk en herkenbaar te maken. Dat kan al met kleine wijzigingen. Vergeet iemand steeds welke sleutel bij welk slot hoort? Ergotherapeut Nienke heeft een simpele oplossing: doe een stukje kleurentape op een sleutel en een stukje kleurentape in dezelfde kleur op het slot. Dit scheelt zoeken en frustraties. Deze en andere tips ziet u in de tv-special. Ook delen mensen met dementie en hun familieleden hun ervaringen.

Nieuwsgierig?
Nieuwsgierig naar deze tips en ervaringen? Kijk dan naar TV Oost op 12 en 13 november om 21.20 en 22.20 uur. Ook kunt u voor meer tips, ervaringen en informatie terecht bij www.langzultuwonen.nl

Overijsselse campagne
De tv-serie is onderdeel van een bewustwordingscampagne vanuit de Provincie Overijssel, ondersteund door 18 Overijsselse gemeenten. Ook de gemeente Wierden doet hieraan mee.