Nieuwe vrienden maken bij de Funklup Wierden

Dit item is verlopen op 25-07-2016.

Nieuwe vrienden maken bij de Funklup Wierden

De tijd van wachten is voorbij! Want voor jongeren met een beperking in de gemeente Wierden gaat de Funklup weer van start. Een soort vriendenclub waar jongens en meisjes vanaf twaalf jaar terecht kunnen voor leuke creatieve activiteiten, spelletjes en af en toe een heel leuk uitje. Heb je ook zo’n zin? Geef je op!

De Funklup Wierden was een van de eerste activiteiten in de gemeente Wierden en begon al jaren geleden. Op zeker moment werden deelnemers te groot voor de tienerclub en gingen ze door naar andere activiteiten, zoals de Stapgroep van café Hek en het Klupcafé aan de Eikenlaan. Voor de nieuwe generatie tieners en jong volwassenen in Wierden, begint De Klup Twente daarom met een gloednieuwe Funklup op iedere dinsdagavond in het pand van de Stichting Wonen Wierden Enter.

Het programma van de Funklup wordt met de deelnemers bedacht en dat kan van alles zijn. Spelletjes, vogelhuisjes maken, mokken beschilderen, een beauty avond, een klets- en infoavond, kanovaren, outdooractiviteiten, de variatie is groot en de Funklup staat garant voor verrassingen.

Maar leuke dingen doen, is slechts één doel van de Funklup, want het allerbelangrijkste is eigenlijk dat jonge mensen er nieuwe vrienden leren kennen. ‘Want voor veel jongeren met een verstandelijke of autistische beperking is vrienden maken soms best lastig’, weet Marja Scheper. ‘En daar helpen we dan een beetje bij, terwijl we allerlei leuke dingen doen.’

De Funklup in Wierden start bij voldoende aanmeldingen zo snel mogelijk en wordt gehouden op de dinsdagavond van 19.00 – (uiterlijk) 21.00 uur. Wil je meer weten of wil je je opgeven? Mail of bel Marja@deklup.nl of 06 51171965