Repair Café in Wierden en Enter (2016)

Dit item is verlopen op 31-12-2015.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, elektrische apparaten, speelgoed etc. Ook zijn er reparatiedeskundigen aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie- kennis verdwijnt snel. Het Repair Café brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.

Wilt u vrijwilliger worden?

Lijkt het u leuk mee te werken aan het Repair Café in de gemeente Wierden? Neem dan contact op met Woonservice-coördinatoren Anneke Baan of Trijnie Udema (A.Baan@wierden.nl, tel: 06-4033 1315 of T.Udema@Wierden.nl ), tel. 0546-580 939.

Elke maand in Wierden en Enter

Wilt u kapotte spullen aanbieden om te repareren? U bent van harte welkom tussen 14.00 en 16.30 uur bij de Repair Cafés in de gemeente Wierden: elke 2e donderdag van de maand in Enter (activiteitencentrum ’t Zumpke aan de Reggestraat), elke 4e donderdag van de maand in Wierden (2Switch warenhuis, Marktstraat 26).