Sportdag aangepast sporten / Iedereen Actief Wierden op 21 oktober 2015

Dit item is verlopen op 31-10-2015.

Iedereen Actief is de naam van het project Regionale Sportcoach Aangepast Sporten dat in Overijssel onder supervisie van Sportservice Overijssel wordt uitgevoerd door 4 regio coaches. 1 coach in Salland, 1 coach in IJsselland en 2 coaches in Twente.

Doel:

De regiocoaches hebben als doel zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen. Het liefst bij de bestaande reguliere verenigingen. Zie ook www.iedereenactief.nl .

Organisatie:

Iedereen Actief, Stichting De Welle en MEE IJsseloevers organiseren in samenwerking met de Wierdense sportverenigingen Juventa’12, SVZW, Blauw Zwart, WTC Beukersweide, Sport & Vriendschap en TC Wierden een sportdag voor mensen met en zonder beperking.

Voor wie en wanneer?

Iedereen mag komen sporten op woensdag 21 oktober 2015 in Sportcentrum De Stouwe in Wierden. Jong en oud, beperking of geen beperking. Verenigingen laten deze dag zien dat zij open staan voor iedereen, ook voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke, psychische of chronische aandoening van 10.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 15.30 uur.

Een aantal van de verenigingen heeft al een aanbod voor mensen met een beperking, zoals G-voetbal bij SVZW en bij Juventa’12, en bij TV Wierden hebben ze rolstoeltennis. TV Wierden heeft sportrolstoelen klaar staan voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook mensen zonder beperking kunnen hier ervaren hoe het is om vanuit een rolstoel te sporten. Naast rolstoeltennis zijn er ook clinics rolstoelbasketbal en zitvolleybal. Daarnaast zijn er een aantal verenigingen zoals korfbalvereniging Blauw Zwart en Tennis Club Beukersweide die graag laten zien hoe leuk hun sport is en dat ook zij open staan voor IEDEREEN.

Tijdens deze dag zullen de sportverenigingen allerlei leuke activiteiten organiseren die te maken hebben met hun eigen sport. Voetbal, Tennis, Korfbal en meer…

Opening en aanwezigen:

  • Wethouder Rik Schasfoort zal het evenement openen en gedurende de dag zullen er een aantal bekenden uit de sportwereld hun kunsten laten zien, zoals
  • scheidsrechter Eric Braamhaar
  • 8voudig paralympier Johan Reekers
  • de gouden medaille winnaars van de Special Olympics in Los Angeles
  • Joyce Gierveld
  • Wouter van Coeverden, en meer…

Voor iedereen die het leuk vindt is er een Goodie Bag te verdienen bij het sporten. (op=op)

DOE JIJ OOK MEE?

Voor vragen en/of meer info?

Ellen Perik (Regionaal Coach Aangepast Sporten) e-mail: ellen@deklup.nl of telefoon: 06 – 129 603 89