Telefooncirkels, tegen de eenzaamheid

Dit item is verlopen op 30-12-2016.

Telefooncirkels, tegen de eenzaamheid
Elke ochtend een telefoontje om even te vragen of alles in orde is. Regelmatig contact met andere mensen verjaagt de eenzaamheid. Een dagelijks praatje doet mensen goed.

Eenzaamheid is een vergeten en onzichtbaar probleem. Als mensen ouder of minder mobiel worden, wordt alleen-zijn nog moeilijker om mee te leven. Bovendien worden ze kwetsbaarder bij mogelijke ongelukjes in huis en bij ziekte.
Daarom wil Woonservice Wierden samen met de kerken en andere organisaties in onze gemeente mensen stimuleren om mee te doen aan ‘telefooncirkels’. Een telefooncirkel is een groep van ongeveer zes mensen die elkaar ’s ochtends kort bellen. Elke dag belt dezelfde partner met u, om te horen of alles goed is. Ook zelf belt u elke ochtend een vaste belpartner. Als er iets niet in orde lijkt, kan de vaste begeleider van de telefooncirkel gebeld worden. Meedoen is gratis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Baan, Woonservice adviseur gemeente Wierden (tel. 0546-580939, e-mail: a.baan@wierden.nl)