Wees voorbereid op een noodsituatie: kijk op www.twenteveilig.nl

Dit item is verlopen op 25-07-2016.

Ga naar Twenteveilig.nlVia de website www.Twenteveilig.nl kan iedereen in Twente zien welke noodsituaties zich in Twente kunnen voordoen en hoe je je hierop voorbereidt. Op www.twenteveilig.nl  staan verschillende noodsituaties die in Twente kunnen voorkomen, zoals een natuurbrand, overstroming of een ongeval met gevaarlijke stoffen. Het kan levensreddend  zijn als je weet wat je dan moet doen. Volg Twenteveilig.nl op Twitter en Facebook en je krijgt regelmatig informatie en tips.

Bereid jezelf voor

De overheid en de hulpdiensten doen veel om de veiligheid in Twente te vergroten. Maar voor een veilig Twente moeten de inwoners ook zélf een steentje bijdragen. De hulpdiensten zijn namelijk niet direct ter plaatse als er iets gebeurt. Ook kunnen ze niet altijd helpen. Je kunt dan een tijdje op jezelf aangewezen zijn. Daarom is het erg belangrijk dat je jezelf voorbereidt. Er kan immers altijd wat gebeuren. Twenteveilig.nl is een initiatief van Veiligheidsregio Twente, de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten.

Op www.twenteveilig.nl staat informatie over de mogelijke risico’s in Twente, zoals stroomuitval, een ongeluk met nucleair materiaal,  een natuurbrand, wateroverlast, een ongeval met gevaarlijke stoffen,  extreem weer, een ziektegolf of paniek in een mensenmenigte. Ook vind je informatie over hoe een noodpakket eruitziet, wat je kunt doen als je moet schuilen en hoe je gewaarschuwd wordt.

Levensreddend

Dat goede voorbereidingen geen overbodige luxe zijn, blijkt uit een aantal incidenten in Twente in de afgelopen jaren. Zoals de langdurige stroomstoringen in Enschede, de natuurbrand in het Aamsveen, de extreme sneeuwval in november 2005 en de wateroverlast in Losser door overstroming van de Dinkel. Maar ook in het buitenland zien we wat een crisis voor gevolgen kan hebben, zoals het treinongeval in het Belgische Wetteren waarbij gevaarlijke stoffen vrijkwamen, en de verstikkende mensenmenigte op de Loveparade in Duisburg. Het kan van levensbelang zijn als je weet wat er kan gebeuren en wat je op zo’n moment moet doen. Ook als je jezelf minder goed kunt redden vind je op www.twenteveilig.nl praktische tips.

Risico's in je woonomgeving

Wil je weten welke risico’s er in jouw woonomgeving zijn? Via www.twenteveilig.nl kun je op de risicokaart bekijken welke bedrijven of activiteiten in jouw buurt een risico kunnen vormen.  Door je postcode of woonplaats in te voeren, kun je zien of je op een plek woont met een groter risico op een overstroming, een natuurbrand of een ongeval met een gevaarlijke stof op het spoor. Je kunt dan passende voorbereidingen treffen.

Meer weten?

Kijk op www.twenteveilig.nl