Woont u in de gemeente Wierden? Bent u creatief? Haalt u overal uw inspiratie vandaan? En bent u goed in het verzinnen van aansprekende namen? Dan is deze functie echt iets voor u! De gemeente Wierden is opzoek naar nieuwe leden voor de Straatnamencommissie. Wie weet heeft straks een nieuwe straat de naam die u heeft bedacht!

Uniek in de gemeente

De Weefkamer, Schepel, Scheermolen, Spinnewiel, Schietspoel, Dorpsbleek en Twijnspil zijn straatnamen die je tegenkomt in de wijk de Weuste. Deze namen ontstaan niet zomaar. Aan de benaming van nieuwe straten, pleinen, wijken, etc. gaat een zorgvuldig proces vooraf. Zo moeten de namen bijvoorbeeld bruikbaar zijn in de spreektaal en uniek zijn in de gemeente.

Omdat het geven van een goede naam zo belangrijk is, is de Straatnamencommissie in het leven geroepen. Burgemeester Doret Tigchelaar is de voorzitter van de Straatnamencommissie. Verder zijn de leden van de commissie inwoners van onze gemeente. En misschien hoort u er binnenkort dus ook wel bij!

Is dit echt iets voor jou?

Wilt u een rol spelen in het bedenken van nieuwe namen? Solliciteer dan op deze leuke functie! Voor uw creatieve input krijgt u per bijeenkomst een vergoeding. Stuur uw motivatiebrief en CV naar Yvonne Vonkeman (y.vonkeman@wierden.nl). Reageren kan tot 19 september 2022.