Belastingen, betalingsregeling

Wat is het?

U kunt gemeentelijke belastingen in 1 keer betalen of in termijnen. Meestal mag u in termijnen betalen als u tijdelijk niet kunt betalen, bijvoorbeeld omdat u financiële problemen hebt. U kunt dan een betalingsregeling aanvragen. Als de gemeente akkoord gaat, mag u de gemeentelijke belastingen in termijnen betalen.

Wat moet ik doen?

1. Automatische incasso

Als u vorig jaar per automatische incasso heeft betaald dan loopt dit automatisch door. Dit staat altijd op het aanslagbiljet vermeld.

U wilt nu een machtiging afgeven, dit kan als volgt:

  • Papieren aanslagbiljet; scan de QR-code om uw machtiging te geven.
  • Digitaal aanslagbiljet; klik in de berichtenbox van MijnOverheid in het aanslagbiljet op de QR-code en dan geeft u de machtiging af. Het moment waarop u een machtiging voor automatische incasso afgeeft, bepaalt in hoeveel termijnen het bedrag wordt afgeschreven. Doet u dit binnen 14 dagen na dagtekening van de aanslag? Dan schrijven we het bedrag in 10 termijnen van uw rekening af.

2. Via internetbankieren

Als u geen machtiging voor automatische incasso afgeeft, moet u het bedrag van de aanslag voor de vervaldag(en) in de aangegeven termijn(en) betalen. U kunt het bedrag overmaken naar rekeningnummer NL55 BNGH 0285 036483 onder vermelding van het aanslagbiljetnummer. Het aanslagbiljetnummer vindt u op de voorzijde van de aanslag.

3. Via QR-code

Wilt u eenvoudig en snel uw gemeentelijke belastingen betalen? Scan de QR-code op uw belastingaanslag en betaal direct via uw eigen bank. Betalen via de QR-code is veilig. Als u betaalt via de QR-code, dan betaalt u het aanslagbedrag in 1 keer. U vindt de QR-code op de voorkant van uw aanslag gemeentelijke belastingen. Betalen via iDEAL met de QR-code gaat in 5 stappen:

  1. Open de fotocamera op uw mobiele telefoon
  2. Scan de QR-code op uw aanslag gemeentelijke belastingen
  3. Klik op de website die de telefoon laat zien en controleer uw gegevens
  4. Klik op Betaal met iDEAL en kies uw bank
  5. Betaal uw aanslag

4. Via mail

Wilt u een machtiging afgeven maar vindt u het lastig dit via een QR-code te doen? U mag ook een mail sturen naar belastingen@wierden.nl

Extra informatie

De gemeente kan ook gemeentelijke belastingen kwijtschelden. Dit kan alleen als u een laag inkomen of laag vermogen hebt.