Energieloket

Stichting Duurzaam Wierden-Enter verzorgt het gemeentelijk energieloket voor de gemeente Wierden. De energietransitie wordt steeds meer merkbaar en voelbaar. Inwoners en bedrijven hebben in toenemende mate vragen over energiebesparing en verduurzaming van woningen. Het energieloket geeft graag adviezen en tips, ook over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot subsidies en het financieren van duurzaamheidsmaatregelen die inwoners willen nemen.

Energieloket 

Acties en activiteiten Energieloket

Het energieloket organiseert tevens activiteiten waar inwoners aan deel kunnen nemen, via de site of in de wijk. Op dit moment heeft het Energieloket een € 50,- terug actie op isolatiemateriaal en ledlampen. En is de collectieve inkoopactie isolatie verlengd t/m 30 juni 2024 of tot het budget op is. 
 
Meer informatie acties Energieloket

Spreekuur energiecoaches in Wierden en Enter

Wilt u iets doen aan uw (hoge) energiegebruik en/of uw woning verduurzamen? De energiecoaches van Stichting Duurzaam Wierden-Enter hebben wekelijkse spreekuren in de bibliotheken in Wierden en Enter. Tijdens het spreekuur kunt u terecht met al uw vragen over energiebesparing, het verduurzamen van uw woning, subsidies van de gemeente en Rijksoverheid, energiebesparings- en verduurzamingsacties en de overstap naar een goedkope energieleverancier. 

  • Wierden: op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur is het spreekuur in de bibliotheek (Pouliestraat 2). 
  • Enter: op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur is het spreekuur in de bibliotheek (Oude Pastoriestraat 6) .

De energiecoach bij u thuis

Wilt u dat een energiecoach gratis en vrijblijvend bij u thuis komt kijken? Dat kan! De energiecoach heeft veel kennis over het verduurzamen van uw woning. Zij geven niet alleen voorlichting over isolatie, maar ook over andere duurzame investeringen. De energiecoach geeft tips over kleine aanpassingen om de woning te verduurzamen en informatie over mogelijke subsidies zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Belangrijk: een afspraak met een Energiecoach is gratis en vrijblijvend. Niks moet, u zit dus nergens aan vast! Een afspraak maken met een Energiecoach kan door langs te komen op het spreekuur,  te mailen naar duurzaamwierdenenter@gmail.com of te bellen: 0546 -72 31 17.

Voor meer informatie over deze acties en het energieloket ga naar www.duurzaamwierdenenter.nl.

Quotes energiecoaches

Quote energiecoach Harry Leverink
Quote energiecoach Ebbo Storm - van Leeuwen
Quote energiecoach Wil Jacobs​​​​​
Quote energiecoach Rudi Huurneman
Quote energiecoach Jan Vandongen
Quote energiecoach Tonnie Kroeze