Op verschillende locaties in onze gemeente zijn al Oekraïners gehuisvest, maar deze opvang is nog niet voldoende. Dat komt omdat er meer Oekraïners moeten worden opgevangen, maar vooral ook omdat een aantal opvanglocaties in onze gemeente niet langer kunnen worden ingezet. Daarnaast worden al geruime tijd Oekraïners opgevangen door gastgezinnen. Deze vorm van opvang kan, mede door de lange opvangduur, niet binnen alle gastgezinnen in stand worden gehouden.

Aan de Stouweweg in Wierden maken we al een tijd gebruik van chalets. Deze vorm van opvang bevalt goed. Gezien deze goede ervaring en de urgentie hebben we recent verschillende gronden, die eigendom zijn van de gemeente, onderzocht op geschiktheid voor plaatsing van chalets voor de opvang van Oekraïense ontheemden. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft het college besloten om op gemeentelijke gronden aan de Sportlaan/Lagedijk en de Rondweg/Rijssenseweg binnenkort chalets te plaatsen voor de opvang van Oekraïense ontheemden.

Sportlaan/Lagedijk

Op de gemeentelijke gronden aan de Sportlaan/Lagedijk in Enter worden binnenkort zes chalets geplaatst voor de opvang van Oekraïense ontheemden. Per chalet worden maximaal vier Oekraïners geplaatst.

Rondweg/Rijssenseweg

Op de hoek Rondweg/Rijssenseweg, tegenover Rondweg 29 worden acht chalets geplaatst Ook hier kunnen per chalet maximaal vier Oekraïense ontheemden worden opgevangen. 

Onder het kopje 'Documenten' onderaan deze pagina zijn de plattegronden van beide locaties te downloaden. Daarop is te zien hoe de genoemde locaties worden ingericht.