Wat is het?

Heeft u iets gevonden of verloren? Bijvoorbeeld een portemonnee, sieraden of telefoon? Op de landelijke site verlorenofgevonden.nl kunt u een melding maken en zoeken in een overzicht van gevonden voorwerpen. 

Online regelen

U kunt een verloren of gevonden voorwerp online melden op de landelijke website.

Iets verloren of gevonden melden

Hoe werkt het?

U heeft iets gevonden:

  • Doe aangifte op de website verlorenofgevonden.nl. Beschrijf het voorwerp zo goed mogelijk zodat de eigenaar het kan herkennen. U vult hier uw persoonsgegevens in. Deze zijn alleen te zien voor de gemeente die de administratie regelt. Voordat het item officieel online komt vindt er eerst een controle plaats door de gemeente Wierden.
  • Na de aangifte vragen we u om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. Zorg dan, wanneer nodig, ook voor het onderhoud. Voor gevonden voorwerpen geldt een bewaartermijn van 1 jaar. Daarna kunt u eigenaar worden.
  • De bewaartermijn van de gemeente:
    Tot €450,- = 3 maanden
    Boven €450,- = 1 jaar

Fiets of bromfiets gevonden

Heeft u een fiets of bromfiets gevonden? Meld dit digitaal bij de gemeente. U mag de gevonden fiets of bromfiets niet verplaatsen of zelf bewaren.

Gevonden fiets of bromfiets melden

U heeft iets verloren:

U kunt zelf controleren of het verloren voorwerp gevonden is op de landelijke website verlorenofgevonden.nl. Wanneer het voorwerp gevonden is, geeft u dit aan op de website, De contactgegevens van de vinder worden, na instemming van de vinder, door de gemeente doorgegeven aan de eigenaar.

Ik ben mijn paspoort/identiteitskaart verloren

Bent u uw identiteitskaart kwijt? Dan kunt u dat digitaal melden bij de gemeente. U hoeft hiervoor geen aangifte te doen bij de politie.

DigiD linkMelding verloren paspoort/id-kaart

Fiets of bromfiets vermist

Gevonden fietsen en bromfietsen worden door de gemeente Wierden in eigen beheer opgeslagen. Wanneer u als de mogelijke eigenaar contact opneemt met de gemeente Wierden mag u zich melden bij de receptie met fietssleutel om vervolgens de fiets te omschrijven. Vanuit de receptie wordt er een bode of BOA opgeroepen om u te begeleiden naar de fietskelder en te controleren of u de eigenaar bent van de fiets.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook online. Op de website van de politie kunt u digitaal aangifte doen.