Wat is het?

  • Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Wat moet ik doen?

  • U doet aangifte van het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente via onderstaande buttons.
  • Na de aangifte kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.
  • U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs daarvan.
  • Als de gemeente uw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijgt u een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook online.

Ik ben een voorwerp verloren

Kijk dan eerst in onze lijst met gevonden voorwerpen, via onderstaande button. 

Overzicht gevonden voorwerpen

Staat uw verloren voorwerp er niet tussen? Doe dan een melding bij de receptie van het gemeentehuis, telefonisch (tel. 0546 - 58 08 00) of digitaal via onderstaande button. Als het voorwerp gevonden wordt, krijgt u een bericht van ons. Is er sprake van diefstal? Ga dan (ook) naar de politie!

Melding verloren voorwerp

Ik heb een voorwerp gevonden

Gevonden voorwerpen moet u melden bij de gemeente. Dat kunt u doen bij de receptie in het gemeentehuis, telefonisch (tel. 0546 - 58 08 00) of digitaal via onderstaande button. Een overzicht van gemelde verloren voorwerpen vindt u hier.

Melding gevonden voorwerp

Ik ben mijn paspoort/identiteitskaart verloren

Bent u uw identiteitskaart kwijt? Dan kunt u dat digitaal melden bij de gemeente. U hoeft hiervoor geen aangifte te doen bij de politie.

DigiD linkMelding verloren paspoort/id-kaart

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.