De kinderraad geeft advies aan het college en de raad over belangrijke thema's, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en veiligheid. Dat doen wij niet alleen, we willen juist zoveel mogelijk input van andere jongeren uit de gemeente. We gaan vragen stellen via social media, maar jongeren kunnen ons ook ideeën insturen of vragen stellen. Zo krijgt echt iedereen een stem!

Van ideeën naar daden

We gaan niet alleen maar ideeën ophalen en adviseren, we gaan ideeën ook omzetten naar daden. De kinderraad krijgt twee keer een budget van €2.500,-. Dat mogen we besteden aan een project/idee speciaal voor jongeren. Welk project of idee dat wordt gaan we bespreken in de vergaderingen.

Vergaderen en werkbezoek

Iedere maand gaan we vergaderen. Tijdens de vergaderingen bespreken we verschillende onderwerpen, discussiëren we over belangrijke kwesties of werken we aan projecten. De vergaderingen zijn openbaar, dus iedereen is welkom om eens langs te komen! Kijk voor de actuele data en locaties op deze pagina.

Daarnaast gaan we een aantal keer op werkbezoek. We bezoeken dan organisaties of bedrijven in de gemeente Wierden. Gewoon om een kijkje in de keuken te nemen, of om mee te denken over dingen waar ze tegenaan lopen. Wil je dat we bij jouw organisatie of bedrijf langskomen? Mail dan een verzoek naar kinderraad@wierden.nl en misschien tot snel!