Zuidbroek is een wijk in de stijl die kenmerkend voor Wierden is, ruim van opzet en veel groen en keurig onderhouden. Veel keuze in soorten woningen, vrijstaand, twee-onder-een-kap of een rijenwoning, huur en koop. De wijk ligt vlak bij het centrum van de kern Wierden en de belangrijke rijkswegen. Ook de spoorverbindingen met de rest van het land zijn uitstekend.

Actuele informatie over het aanbod aan woningen vindt u op de projectwebsite over de wijk Zuidbroek.

Projectwebsite Zuidbroek(externe link)

Bewonersinitiatief

In de wijk Zuidbroek wordt ook invulling gegeven aan bewonersinitatieven. Zo werkt de gemeente Wierden samen met vereniging Hôfke te Wierden aan de realisatie van hofjeswoningen in Wierden. Het zal gaan om tien levensloopbestendige woningen aan de Dasselaarshoek, waarbij aandacht voor het langer zelfstandig thuiswonen en elkaar ontmoeten centraal staat. 

Lees het volledige nieuwsbericht over de laatste ontwikkelingen hier

Vereniging Hôfke te Wierden

Op www.hofketewierden.nl(externe link) staat meer informatie over de vereniging Hôfke te Wierden en het woonconcept. Er zijn nog woningen beschikbaar. Wanneer u zich aanmeldt als lid van de vereniging dan kunt u in aanmerking komen voor een woning.

Hoe ziet de wijk eruit? 

We hebben een filmpje van de wijk gemaakt. Op deze manier kunt u zien hoe deze wijk in aanbouw er uitziet.

Planning

In Zuidbroek komen in totaal zo’n 600 woningen verdeeld in drie deelgebieden. Het eerste deelgebied, ongeveer 275 woningen, is volledig bebouwd. In het tweede deelgebied wordt momenteel nog volop gebouwd. Het bouwrijp maken van deelgebied drie is nu in volle gang.