Wat is het?

Een attestatie de vita is een internationaal bewijs dat u in leven bent. U vraagt de attestatie de vita persoonlijk aan bij de gemeente.

Als u in Nederland, Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba een bewijs van in leven zijn nodig hebt, vraagt u geen attestatie de vita aan maar een bewijs van in leven zijn.

Hoe werkt het?

U hebt een attestatie de vita bijvoorbeeld nodig als uw buitenlandse levensverzekeraar of pensioenfonds hierom vraagt. Een attestatie de vita is in het Nederlands en in het Frans. Het document is 6 maanden geldig.

Afspraak maken

Voor een attestatie de vita maakt u een afspraak met loket Burgerzaken. Dat kan via onderstaande button. Heeft u geen attestatie de vita nodig, maar een bewijs van in leven zijn? Een bewijs van in leven zijn vraagt u gemakkelijk online aan. Neem naar uw afspraak het volgende mee:

  • identiteitsbewijs
  • als u een uittreksel 'bewijs van in leven zijn' aanvraagt voor uw pensioenfonds: brief waarin staat dat u het uittreksel nodig heeft

Afspraak maken

Wat kost het?

Attestatie de vita: € 16,60

Hoelang duurt het?

U krijgt het document meteen mee.

Wat heb ik nodig?

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • Als u de attestatie de vita aanvraagt voor een pensioenfonds, neemt u ook de brief van het pensioenfonds mee waarin hierom wordt gevraagd.