Eenzaamheid is een gevoel wat je ervaart. En als je het ervaart dan is het er, al is het niet zichtbaar voor de buitenwereld. Samen is leuker dan alleen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Het onderhouden van een sociaal netwerk vraagt tijd en energie. Als dat je door een combinatie van verschillende redenen niet lukt, kan jouw netwerk ineens een stuk kleiner worden. 

Tijdens de week tegen Eenzaamheid / Week van de ontmoeting worden verschillende gratis activiteiten georganiseerd. 

Op 29 september komen de peuters van De Welle op bezoek bij de beweegtuin van ’t Wedervoort in Wierden en bij bewegen voor ouderen in ’t Zumpke in Enter.

Op 30 september en 3 en 5 oktober kunt u in de ochtend binnenlopen bij het inloophuis van Jij&Wij voor een kopje koffie of thee. Kijk op: www.hulpdiehelpt.nl of neem contact op via: 0623012618

Social Friday. Ontmoet gelijkgestemden die het ook fijn vinden nieuwe mensen te leren kennen. Deelname is voor iedereen tussen de 12 en 30 jaar. Zien we je 30 september? Je kunt met ons meerijden van Wierden naar Nijverdal! We starten de avond met een gezellige BBQ en vervolgens sluiten wij jullie op in onze escaperoom en moeten jullie je weg naar buiten zien te vinden! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leon Piksen via telefoonnummer: 0618737800

Op 4 en 5 oktober organiseert de werkgroep eenzaamheid in Wierden de gebakjesactie! Haal twee lekkere gebakjes op en nodig jezelf uit op de koffie bij iemand die al een tijdje alleen is. www.stichtingdewelle.nl/gebakjesactie

Op 6 oktober van 16:00 tot 20:00 is er een vrijwilligersmarkt georganiseerd door De Welle. Iedereen met belangstelling voor vrijwilligerswerk die zich graag wil oriënteren op de mogelijkheden is welkom om de markt in het gemeentehuis Wierden te bezoeken.

Op 6 oktober om 10:00 tot 11:30 is er een inloop koffie en klets in de bibliotheek Wierden met de verhalenverteller; Herman Pronk, al meer dan 25 jaar verhalenverteller van verhalen van vrogger en noe. Altijd interesse gehad in lokale en regionale geschiedenis Groot liefhebber van Cato Elderink; schrijfster en dichteres in de Twentse streektaal uit begin 1900.

Op 6 oktober organiseert Evenmens Wierden Koffie en Ontmoeting van 14.30-16.30 uur in het Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 te Wierden. Alle mantelzorgers van de gemeente Wierden zijn hartelijk welkom. Er staat lekkere koffie met gebak klaar. Opgeven kan tot 3 oktober via de website: evenmens.nl/ontmoeting of via tel nummer: 0546-89 83 72.