Denk mee over de toekomst van Wierden!

We zijn bezig met het opstellen van de omgevingsvisie voor Gemeente Wierden. En daarvoor horen we graag van onze inwoners en ondernemers over hoe onze omgeving eruit zou kunnen zien in 2040. Wat vinden we belangrijk om te behouden in onze gemeente en waar zien we kansen voor veranderingen? Veel thema’s hebben we afgelopen maand samen met inwoners besproken tijdens één van de bijeenkomsten. 

Hoe ziet uw ideale Wierden eruit in 2040? 

Heeft u de bijeenkomsten in Wierden, Hoge Hexel en Enter gemist? Of heeft u aanvullende ideeën? U kunt nog steeds  uw ideeën en suggesties met ons delen. Ga hiervoor naar https://wierden2040.nl/ en laat online uw reactie achter! Uw  input is belangrijk voor de toekomst van Wierden.

Waarom meedoen?

De omgevingsvisie is een essentieel onderdeel van de Omgevingswet en bepaalt hoe onze woon-, werk- en leefomgeving eruit zal zien. Denk aan de plekken waar u woont, werkt, naar school gaat, uitgaat, winkelt, sport of de routes die u aflegt. Wethouder Gertjan ten Brinke benadrukt: “We willen graag weten hoe we een omgeving kunnen creëren waarin jong en oud zich thuis voelt. Daarom vragen we inwoners om mee te denken over belangrijke vragen zoals: Wat gebeurt er in het landelijke gebied? Waar bouwen we nieuwe woningen? En hoe bereiden we ons voor op klimaatverandering?”

Samen bouwen we aan een toekomst waarin iedereen zich thuis voelt.