Sportgala 2024

Op woensdag 13 november 2024 organiseert de gemeente Wierden voor het eerst het Wierdense Sportgala. Na jarenlange organisatie van de sportverkiezingen door de gemeente Wierden, is besloten om deze in een nieuw jasje te steken. Dit heeft geresulteerd in het nieuwe Sportgala! Tijdens deze gala-avond in sporthal ’n Dikken, staat de sport binnen de gemeente Wierden centraal. Mooie sportprestaties en –initiatieven staan in de spotlights. Daarnaast is er ruimte voor heel sportminded Wierden om elkaar naderhand te ontmoeten in de grootste pop-up sportkantine van de gemeente! Kortom, kom op 13 november naar het Sportgala en ervaar zelf wat de gemeente Wierden te bieden heeft op sportgebied.

Prijzen

Tijdens het Wierdense Sportgala worden er verschillende prijzen uitgereikt in de volgende categorieën:

Een deskundige vakjury beslist, samen met de publieksjury, wie uiteindelijk de winnaars zijn van dit Sportverkiezingjaar. Ben je benieuwd wat de verschillende categorieën inhouden en wat de criteria zijn om kans te maken op deze prijzen? Klik dan hieronder op de categorie waarin jij geïnteresseerd bent!

Jouw hulp!

Voor een spannende verkiezing heb je kandidaten nodig. Daarom vragen we jou om ons door te geven welke sporter, sportster, team, vrijwilliger, club of initiatief volgens jou voorgedragen moet worden voor het Sportgala. Je kunt de kandidaat van 25 juni tot 31 juli aanmelden via de websitepagina óf door te mailen naar sportgala@wierden.nl.

In augustus maken we de kandidaten per categorie bekend. Vanaf dat moment is het mogelijk om op de verschillende kandidaten te stemmen via deze webpagina! De stemmen van de publieksjury en de vakjury bepalen wie de winnaars worden van dit Wierdens Sportgala.

Kortom, wij hebben jouw hulp nodig om van de eerste editie van het Wierdens Sportgala een succes te maken!

Heb je vragen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met Mees ten Broeke, via het mailadres sportgala@wierden.nl.

Aangepast sporten

Speciale aandacht is er tijdens het Sportgala voor de sporters met een beperking binnen onze gemeente. Teams en sporters zijn welkom om bij het Sportgala aanwezig te zijn en krijgen tijdens de avond een podium om de fantastische sportprestaties van deze atleten onder de aandacht te brengen. We vragen deze unieke sporters of sportteams wel om zich vooraf aan te melden via sportgala@wierden.nl.

Algemene voorwaarden kandidaatstelling Sportverkiezing

  • De genomineerde moet zijn/haar prestatie(s) hebben geleverd tijdens het sportverkiezingsjaar.
  • De genomineerde moet zijn/haar prestatie(s) geleverd hebben in officiële wedstrijden georganiseerd door of onder auspiciën van sportbonden aangesloten bij het NOC*NSF.
  • De genomineerde stond op het moment dat de prestaties geleverd werden ingeschreven als inwoner van de Gemeente Wierden. 
  • Indien de genomineerde bij voorgaande verkiezingen tot winnaar is verkozen, komt hij/zij alleen in aanmerking indien de prestaties dit jaar, naar de mening van de jury, op een gelijk of hoger niveau liggen dan het jaar daarvoor.