Wat is het?

Van 13 t/m 17 september 2022 worden de Enterse Dagen georganiseerd. Dan is het vijf dagen lang feest in Enter. Buurten strijden om de mooist versierde straat en op veel plekken worden barbecues of andere activiteiten georganiseerd. Een schitterende happening en een mooie traditie.

Wat zijn de spelregels?

In overleg met de Stichting Enterse Dagen is het volgende afgesproken:

  • Alle buurten die iets doen in verband met de Enterse Dagen, melden dit bij de gemeente. Meer hierover leest u onder het tabblad ‘wat moet ik doen’.
  • Er worden in principe geen wegen afgesloten. Kan het in uw buurt echt niet anders? Geef dit dan aan in het formulier ‘melding Enterse Dagen’.
  • Iedereen houdt zich aan de regels die zijn afgesproken met de Stichting Enterse Dagen. Deze regels vindt u onder het tabblad ‘regels’.

N.B. Organiseert u een feestje of activiteit voor de Battle of the Noabers? Gebruik dan het meldingsformulier op www.wierden.nl/evenementen.

Wat moet ik doen?

Ontheffing voor container aanvragen

Plaatst u een container of iets dergelijks voor de opslag van materiaal? Dan heeft u een ontheffing nodig. Deze moet u minstens 4 weken van te voren aanvragen.

Ontheffing voor container aanvragen

Activiteiten of straatversiering melden

Gaat uw buurt de straat versieren? Of organiseert uw buurt een barbecue of andere activiteiten rondom de Enterse Dagen? Meldt dit minstens 4 weken van tevoren. Later melden kan niet, omdat wij dan geen tijd meer hebben om te overleggen met de hulpdiensten.

Melding Enterse Dagen

Moet ik documenten bijvoegen?

Als u een buurttent plaatst, moet u bij uw melding een situatietekening bijvoegen waarop wij precies kunnen zien waar de buurttent komt te staan.

Bent u gedwongen om straten of openbare parkeerplaatsen af te sluiten? Of wilt u straatversiering plaatsen die niet voldoet aan onze regels voor straatversiering? Dan moet u nog een aantal digitale documenten bij de hand hebben voordat u het meldingsformulier gaat invullen. Welke dat zijn ziet u onder het kopje 'Documenten'.

Wat gebeurt er nadat ik het meldingsformulier heb ingevuld?

Wij bekijken uw melding en beoordelen of u naast deze melding ook nog een vergunning of ontheffingen nodig heeft voor uw plannen. Wij laten u zo snel mogelijk weten of dat het geval is. U heeft dan nog voldoende tijd om uw plannen aan te passen of extra informatie aan te leveren. Wij kunnen u bijvoorbeeld vragen om een situatietekening van de locatie van uw activiteiten, waarop wij kunnen zien waar tenten, zeecontainers, aggregaten enz. komen. Houd er wel rekening mee dat extra vergunningen of ontheffingen geld kosten.

Wat kost het?

Een ontheffing voor het plaatsen van een container is gratis. Het indienen van een melding voor de Enterse Dagen is ook gratis. Blijkt uit uw melding dat u andere ontheffingen of vergunningen nodig heeft? Dan zijn daar wel kosten aan verbonden.

Extra informatie

Als uw activiteiten voldoen aan de volgende voorwaarden, is het voldoende als u een 'melding Enterse Dagen' doet.

  • Er zijn maximaal 150 bezoekers tegelijkertijd aanwezig
  • De activiteiten vindt plaats tussen 10.00 en 24.00 uur
  • Het geluid is niet harder dan 70 dB(A) en 80 dB(C)
  • Na 23.00 uur wordt er geen muziek meer gespeeld of gedraaid
  • De activiteiten vinden niet plaats op rijbaan, fietspad of openbare parkeerplaats
  • U belemmert het verkeer of hulpdiensten niet
  • U plaatst alleen objecten die samen maximaal 75 m2 zijn (bijvoorbeeld springkussen, partytent, kraam)

Voldoen uw activiteiten niet aan deze voorwaarden? Dan zult u na uw 'melding Enterse Dagen' een berichtje van ons krijgen waarin staat dat u uw plannen moet aanpassen. U kunt er ook voor kiezen om aanvullende gegevens aan te leveren, zodat wij kunnen beoordelen of u een vergunning/ontheffing kunt krijgen. Houd er rekening mee dat vergunningen of ontheffingen geld kosten.