Op dinsdag 18 juli was de starthandeling van 80 nieuwbouwwoningen. Een belangrijk moment voor het nieuwbouwproject Zuidbroek Wierden en een belangrijke mijlpaal voor de lokale woningmarkt. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden door onder andere de gestegen rente, is Nijhuis Rijssen blij dat de verkoop naar wens verloopt en de bouw van 50 koopwoningen en 30 huurwoningen is begonnen.

50 koopwoningen

Zuidbroek Wierden is een nieuwbouwproject dat inspeelt op de behoeften van verschillende huishoudens en de lokale woningmarkt versterkt. Het project biedt 50 koopwoningen voor verschillende doelgroepen op de woningmarkt. Zo zijn er rijwoningen die speciaal ontworpen zijn als een betaalbare optie voor starters. Deze woningen vormen een ideale springplank voor jonge mensen die hun eerste stappen willen zetten op de woningmarkt. Daarnaast omvat het project ruime tweekappers in verschillende afmetingen, wat gezinnen de mogelijkheid biedt om te genieten van comfortabele en moderne woningen. Voor ouderen en mensen die een levensloopbestendige woning zoeken, worden 12 woningen gebouwd met een compleet woon-, slaap- en badprogramma op de begane grond. Uiteraard zijn alle woningen gasloos en energiezuinig, maar ook duurzaam. Zo zijn bijvoorbeeld alle platte daken standaard voorzien van een mossedum dak.

“We hebben een grote woonopgave in gemeente Wierden”, aldus wethouder van de gemeente Wierden, Gertjan ten Brinke. “We vinden het belangrijk dat inwoners prettig wonen en leven in de gemeente Wierden. Het nieuwbouwproject Zuidbroek Wierden is een mooie toevoeging aan de woningmarkt in Wierden,”

30 huurwoningen

Naast de koopwoningen wordt er ook gewerkt aan de realisatie van 30 huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Reggewoon. Deze huurwoningen zijn ontworpen om aan de vraag naar betaalbare huurwoningen te voldoen. Het aanbod bestaat uit 16 appartementen, 8 rijwoningen en 6 levensloopbestendige woningen. Dit brede scala aan woningtypes zorgt ervoor dat Zuidbroek Wierden een diverse en inclusieve gemeenschap zal worden.

“Geweldig dat wij nu in Zuidbroek ook sociale huurwoningen mogen bouwen. Zo bieden wij toegang aan iedereen om in Zuidbroek te wonen, te leven en te werken. Je ziet hier straks een diversiteit aan woningtypes. Een mooie mix van sociale huur, vrije sector en koop. Hiermee zetten we niet alleen in op groei van betaalbare woningen, het zorgt ook voor een betere spreiding van betaalbare woningen in de gemeente”, zegt John Olde Olthof, directeur-bestuurder Reggewoon.

De eerste vloerplaat

De starthandeling (het leggen van de eerste vloerplaat) van deze 80 nieuwbouwwoningen werd verricht door de Wierdense wethouder Gertjan ten Brinke, John Olde Olthof, directeur-bestuurder van Reggewoon en Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur bij Nijhuis Bouw. Wethouder Ten Brinke benadrukt de betrokkenheid van de lokale overheid bij dit project. “De nauwe samenwerking tussen de gemeente Wierden en Nijhuis Rijssen heeft ervoor gezorgd dat dit nieuwbouwproject tot stand is gekomen en het tekort aan woningen in de regio wordt aangepakt”.

"De start van de volgende fase van Zuidbroek Wierden is een belangrijke mijlpaal voor ons project", aldus Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur bij Nijhuis Rijssen. "De grote vraag naar betaalbare koopwoningen en huurwoningen in Wierden heeft ons aangemoedigd om door te zetten, ondanks de uitdagingen op de markt. We zijn ervan overtuigd dat Zuidbroek Wierden een positieve impact zal hebben op de lokale woningmarkt en de leefbaarheid van de gemeenschap zal verbeteren."

Wethouder Gertjan ten Brinke, directeur-bestuurder van Reggewoon John Olde Olthof en commercieel directeur bij Nijhuis Bouw Arno Kattenpoel Oude Heerink leggen eerste vloerplaat.

Meer informatie

De bouw van de woningen is naar verwachting in begin 2024 afgerond. De verkoop loopt voorspoedig. Er zijn er nog enkele tweekappers beschikbaar voor geïnteresseerde kopers. Potentiële kopers kunnen een kijkje  nemen op www.zuidbroekwierden.nl voor meer informatie over de beschikbaarheid en mogelijkheden.

Start bouw Zuidbroek
Proosten op Zuidbroek