Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen van het Europees Parlement. De leden van het Europees Parlement worden gekozen door de inwoners van de Europese Unie. U stemt op de Nederlandse leden van het parlement.

Stemmen op Nederlandse leden met andere nationaliteit

Wilt u stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement? En hebt u de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan mag u kiezen om in Nederland te stemmen.

Stemmen in Nederland

Als u wilt stemmen in Nederland, moet u het formulier ‘Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland (Y 32)’ invullen. Dit kan ook digitaal met DigiD.

DigiD linkVerklaring voor stemmen Europees Parlement in Nederland

Met het Y32 formulier verklaart u dat u niet in een ander land gaat stemmen. U mag namelijk maar één keer stemmen voor het Europees Parlement. De gemeente moet het formulier op zijn laatst 23 april 2024 ontvangen. U kunt het formulier opsturen naar:

Gemeente Wierden
Bureau Verkiezingen
Postbus 43
7640 AA Wierden

U kunt het formulier ook afgeven bij de receptie tijdens onze openingstijden.

Het formulier is in het Nederlands. U kunt ook de uitleg bij het formulier bekijken in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools.
Twijfelt u of u al geregistreerd bent? Of wilt u uw gegevens controleren of aanvullen? Neem dan contact met ons op via verkiezingen@wierden.nl

Stemmen in het land van herkomst

Wilt u stemmen in het EU-land waar u vandaan komt? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Kijk op de website van het Europees Parlement(externe link) of u zich moet registreren in uw land.

Meer informatie

Meer informatie over stemmen bij verkiezing Europees parlement vindt u via de website van Rijksoverheid(externe link).