Alle kinderen in Wierden kunnen zich verheugen op buitenlessen, slootjesexcursies, energiesafari’s en moestuinlessen. Door een bijdrage van de gemeente Wierden kunnen alle scholen en buitenschoolse opvangorganisaties in Wierden sinds kort kosteloos gebruik maken van de materialen van NME (Natuur- en milieueducatie) Overijssel. Ze kunnen aan de slag met duurzaamheidsthema’s zoals de grondstoffenkringloop, (duurzame) energie, natuur & biodiversiteit, voedsel, en water & klimaat. 

“We doen hier als gemeente graag aan mee omdat het stimuleren van milieubewust gedrag al op jonge leeftijd erg belangrijk is. We hopen dat veel basisscholen en BSO’s zich aanmelden en gebruik gaan maken van het lesaanbod van NME Overijssel” vertelt wethouder Kortenhoeven van de gemeente Wierden. Wierden is de zevende gemeente in het netwerk van NME.

Doe mee met NME

NME Overijssel heeft een uitgebreid aanbod met leskisten, gastlessen, materiaalzendingen en excursies voor de scholen klaar staan. Per schooljaar zijn er vijf uitleenperiodes. Natuur en Milieu Wierden maakt het de scholen en BSO’s zo makkelijk mogelijk door de lesmaterialen voorafgaand aan elke periode langs te brengen. De volgende uitleenperiode, tevens de laatste van dit schooljaar, gaat in op 22 mei. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen materialen vóór 12 mei reserveren via de website www.nmeoverijssel.nl . NME Overijssel is onderdeel van Natuur en Milieu Overijssel.