Er komt weer een Boomdeeldag aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van de gemeente Wierden bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Wierden delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

Voor iedereen in het buitengebied

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur. Wethouder Gertjan ten Brinke is enthousiast over de actie: "De Boomdeeldag is een mooi voorbeeld van effectieve samenwerking tussen de provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Wierden. Met de Boomdeeldag willen we onze inwoners in het buitengebied niet alleen de kans geven om hun eigen leefomgeving te verfraaien, maar ook een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit en het landschap van onze gemeente. Samen zorgen we voor een groener en gezonder Wierden.”

Vraag online aan

Je kunt als inwoner van één van de deelnemende gemeenten van 10 juni tot met 31 juli 2024 online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen, waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen. Van dat bedrag wordt 75% door de provincie en gemeente betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Per gemeente is een beperkt budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst dus wees er snel bij.

Boomdeeldag op 18 januari 

Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeente Wierden is dit tijdens de Boomdeeldag op zaterdag 18 januari 2025. 

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeenten Dalfsen, Dinkelland,  Deventer, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

1,1 miljoen bomen

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op Iedereen een boom. De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie ‘Iedereen een Boom’ en horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid.