Lang niet iedereen is op de hoogte van de regelingen die er bij de gemeente Wierden zijn om inwoners financieel of met andere middelen te ondersteunen. In de speciale rekentool 'Check waar je recht op hebt' kunnen inwoners zelf kijken of ze mogelijk in aanmerking komen voor bepaalde regelingen. Ook is er informatie te vinden over schuldhulpverlening en organisaties als Stichting Bowie en het Jeugdfonds sport & cultuur.

Check waar je recht op hebt(externe link)

Voor wie?

Iedereen die een laag inkomen heeft, of misschien weinig te besteden heeft als gevolg van schulden, komt mogelijk in aanmerking voor een of meerdere regelingen. Dat kan variëren van een bijdrage voor de sportclub, een verjaardagscadeautje voor de kinderen tot een goede zorgverzekering. Of iemand in aanmerking komt is afhankelijk van de persoonlijke situatie, zoals inkomen, vermogen en gezinssituatie.

Hulp nodig?

Voor vragen over de ‘Check waar je recht op hebt-tool’ of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgloket van de gemeente Wierden. Het Zorgloket is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 12.30 uur via 0546 – 58 09 90 of per mail via zorgloket@wierden.nl.