Op maandag 27 mei vierden we de officiële opening van het groenpark bij de Oude Begraafplaats aan de Julianastraat in Enter. Na maanden van intensief werk, en met de eerste Stinzenbollen die eind vorig jaar door wethouder Gertjan ten Brinke werden geplant, is het park nu een kleurrijk geheel. 

Volop mogelijkheden voor recreatie en ontmoeting

Omwonenden, bewoners van Het Reggedal en wethouder Gertjan ten Brinke genoten samen van een wandeling door het vernieuwde park. Wethouder Gertjan ten Brinke; "Het was een prachtige middag waarop we trots op kunnen terugkijken!" Het park biedt nu volop mogelijkheden voor recreatie en ontmoeting. Kinderen kunnen spelen op onderhoudsvriendelijke speelkeien en het park is rolstoelvriendelijk, waardoor het ook goed toegankelijk is voor bewoners van het nabijgelegen Carintreggeland, Het Reggedal. De vele bomen zorgen voor aangename schaduw op warme dagen.

Betrokken buurtbewoners

“De samenwerking met buurtbewoners heeft geleid tot een prachtige en toegankelijke natuurlijke omgeving voor jong en oud, waar ontmoeten centraal staat.”, aldus Ten Brinke. De betrokkenheid van de buurtbewoners heeft een grote rol gespeeld in de totstandkoming van het plan. Tijdens bijeenkomsten hebben zij hun wensen, ideeën en zorgen kunnen delen met de gemeente.

Bekijk de bijgaande foto’s voor een impressie.