De kindergemeenteraad van Wierden bruist van de ideeën en actie! Tijdens de kinderraadsvergadering op vrijdag 2 februari hebben de kinderraadsleden flink doorgewerkt en hebben ze spannende plannen gesmeed.

Werkbezoek politie

Allereerst hebben ze plannen gemaakt om op werkbezoek te gaan bij de politie. De jonge raadsleden willen graag horen hoe het gesteld is met de veiligheid in Wierden, vooral voor jongeren. Een belangrijk punt.

Houtdorp ook in Wierden?

Maar er is meer! De kinderraad heeft de telefoon gepakt en contact opgenomen met de jongerenafdeling van de politieke partij Nieuw Enter Wierden. Ze willen de geheimen achter het succes van het legendarische Houtdorp in Enter ontrafelen en kijken of ze deze fantastische activiteit ook naar Wierden kunnen halen.

Pannakooi realiseren

Alsof dat nog niet genoeg is, willen de raadsleden een deel van hun budget investeren in een pannakooi. Een slimme zet voor meer speelplezier! Binnenkort gaan ze in gesprek met een ambtenaar die over speeltoestellen gaat om te kijken hoe ze dit kunnen realiseren.

Oproep aan alle kinderen

Maar hier houdt het niet op! De kinderraad wil hun bekendheid vergroten onder alle jeugd van de gemeente Wierden. Een belangrijke missie, omdat ze vinden dat alle kinderen gehoord moeten worden. Daarom doen ze een oproep aan alle kinderen en iedereen die dit leest: stuur een e-mail naar kinderraad@wierden.nl en blijf op de hoogte van alle spannende avonturen van de kindergemeenteraad.
De kinderraadsleden zijn vastberaden om hun stem te laten horen en zijn klaar om samen met alle kinderen van Wierden de gemeente nog mooier te maken!