Nadat de gemeenteraad van Wierden op 4 april 2023 het besluit heeft genomen dat er op De Esrand een sporthal gerealiseerd wordt, is vandaag, woensdag 19 juli, een volgende stap gezet: Stichting Sportbelangen Wierden (SSW), Stichting Accommodaties Wierden-Enter (Sawe) en gemeente Wierden hebben de overeenkomst over het bouwheerschap voor de nieuw te bouwen sporthal ondertekend.

Met de ondertekening geeft de gemeente Wierden de toekomstig eigenaar SSW de opdracht het werk uit te gaan voeren. De Sawe, sinds 2022 onder de naam WiE-Sport, zal de daadwerkelijke realisatie gaan begeleiden. Gedurende het hele proces zal er nauw worden samengewerkt tussen de drie partijen.

Functionele en duurzame sportaccommodatie

Het doel is de oplevering van een functionele en duurzame sportaccommodatie waar sportverenigingen en het onderwijs met veel plezier gebruik van zullen maken. Na de zomervakantie worden alle potentiele huurders uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij wordt ingegaan op het vervolgproces en de rol die zij hierbij kunnen vervullen.

Foto: ondertekening van de overeenkomst door v.l.n.r.:  René Wopken, (waarnemend voorzitter SSW), Hans ter Keurst (wethouder gemeente Wierden) en Marcus Schuddebeurs (directeur WiE-Sport).