De energiecoaches en coördinatoren uit West Twente (Almelo, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Hof van Twente, Wierden-Enter en Twenterand) kwamen op 1 september bij elkaar in het Kulturhus Hoge Hexel. Er werd teruggeblikt op 1,5 jaar samenwerking. De middag stond in het teken van ontmoeten, verbinden, leren en uitwisselen.

Nieuwe inzichten en ideeën door interactie

Er werd verder gekeken dan de grenzen. Energiecoaches Anneke Loonstra en Wim van Reenen uit het Drentse Emmen deelden kennis en ervaringen met de energiecoaches in West Twente. Zij lieten onder andere de interactieve werkvorm 'forumdiscussie’ zien die zij zelf vaak gebruiken. Hierbij kunnen publiek en meerdere sprekers onder leiding van een gespreksleider met elkaar van gedachten wisselen. De coaches uit West Twente formuleerden een aantal vragen die daarna door het forum werden behandeld. Naast de twee energiecoaches uit Emmen namen ook een coördinator en energiecoach uit West Twente deel aan het forum. Deze interactie leverde aan beide kanten nieuwe inzichten, kennis en ideeën op. Een mooie manier van grens overstijgende samenwerking.

Huisfluisteraar Lars Boelen nam de energiecoaches mee in een werkwijze om woningen in slimme stappen te verduurzamen. Er is aandacht besteed aan tochten en kieren, voldoende ventilatie en grip op het energieverbruik. Lars zijn tips aan woningeigenaren: stel de juiste vragen aan de bedrijven en daarna.. met de kluslijst aan de slag! Het was een geslaagde middag met veel nieuwe ideeën voor het vervolg!

Wilt u een huisbezoek van een energiecoach?

Neem dan contact op met het Energieloket 0546 – 72 31 17.
Meer informatie vindt u op: www.wierden.nl/energieloket.